Usein kysyttyä

Pysyykö tapaaminen salassa?

Kaikki, mitä meidän välillämme tapahtuu, jää meidän välillemme. Kunnioitan asiakkaitteni yksityisyyttä. En utele, en juorua, enkä soita perään. Luottamuksellisuus on osa turvallisuutta samalla tavalla kuin vaikkapa lääkärin vastaanotolla.

Mitä ihmettä, ovatko kaikki seksologit seksityöntekijöitä?

Eivät ole. Tämä yhdistelmä on Suomessa vielä melko harvinainen.

Seksologia tarkoittaa seksuaalisuuden tieteellistä tutkimusta ja tiedon soveltamista käytäntöön. Seksologia on monitieteellistä ja moniammatillista toimintaa.

Neuvonta- tai terapiatapaamisissa ei ole eroottista sävyä, eikä niissä olla fyysisessä kontaktissa. Seksin (maksullisen tai maksuttoman) yhtäkkinen ehdottaminen neuvontatapaamisessa olisi yhtä asiatonta kuin seksin ehdottaminen vaikkapa lääkärin tai urheiluhierojan vastaanotolla.

Neuvontatapaamisessa voidaan tarpeen tullen yhdessä sopia kehollisemmasta työskentelystä, ja neuvonnallisuus voi olla läsnä myös eroottisissa kohtaamisissa. Oleellista on, että 1) tämä on sekä asiakkaan toive että asiakkaan edun mukaista, että 2) sopiminen on läpinäkyvää ja selkeää ja että 3) molemmat/kaikki osapuolet ovat samaa mieltä siitä, mitä tapahtuu ja millaisissa rajoissa. Eroottisen kohtaamisen hinta on myös huomattavasti seksuaalineuvonnan hintaa korkeampi.

Asiakastyön eettisyys on yhtä tärkeää oli kyse sitten seksologisesta työskentelystä tai seksipalveluista. Kaikki perustuu luottamuksellisuuteen ja arvoneutraaliuteen, ja asiakkaan tarpeiden, edun, rajojen sekä itsemääräämis- ja itsemäärittelyoikeuden kunnioittamiseen.

Haittaako jos olen…?

Ei haittaa, kunhan olet täysi-ikäinen ja selvin päin. Kohtaan jokaisen yksilönä ja kokonaisena ihmisenä, riippumatta sen enempää sukupuolesta tai sen ilmaisutavasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, statuksesta, elämäntilanteesta kuin etnisestä taustastakaan. Tämä pätee kaikkiin palveluihin.

Voinko soittaa salatusta tai prepaid-numerosta?

Voit soittaa miten haluat. Vastaan puhelimeen aina kun pystymme. Sähköposti toimii käytännössä usein paremmin.

Voinko varata ajan yhdessä ystäväni tai puolisoni kanssa?

Tervetuloa. Tapaan mielelläni myös pareja ja moniskuntia sukupuoleen, sen ilmaisutapaan, suhdemuotoon tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Tämä pätee kaikkiin palveluihin.

Onko tämä laillista ja maksatko veroja?

Kyllä. Myös seksi- ja erotiikkapalveluiden myyminen ja ostaminen on Suomessa laillista. Laitonta on parittaminen (eli toisen tekemästä seksityöstä hyötyminen) ja seksin ostaminen parituksen tai ihmiskaupan kohteilta tai alaikäisiltä.

En pyöritä bordellia. Minulla ei ole työntekijöitä, eikä minulle voi hakea töihin. Olen alv-velvollinen ja YEL-vakuutettu yrittäjä.

Mielikuva kaikista seksi- ja erotiikka-alan töistä laittomina johtuu osittain alan historiasta ja osittain seksuaalisuuteen liittyvistä asenteista. Myös esimerkiksi ravintola- ja rakennusalalla esiintyy ihmiskauppaa, mutta kaikki timpurit ja tarjoilijat eivät ole sen enempää rikollisia kuin rikoksen uhrejakaan.