Neuvonta ja terapia

Tiia on koulutettu seksuaaliterapeutti ja auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS). Jouni valmistui seksuaalineuvojaksi 2019. Tarjoamme keskustelutukea videoyhteyden (Zoom tai Whereby) kautta. Tarvittaessa teemme myös kotikäyntejä (kun olemme Suomessa).

Seksuaalineuvonta on vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista neuvontaa seksuaalisuuteen, seksiin ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Käyntikertoja on yleensä 1–5. Voit hakeutua neuvontaan yksin tai kumppanisi/kumppaneidesi kanssa.

Lyhyestä seksuaalineuvonnasta voi olla apua, kun pohdit omaa seksuaalisuuttasi, mieltymyksiäsi tai suhdettasi, tai kun mietit, onko jokin esimerkiksi turvallista, sallittua tai tavallista. Neuvontatapaamisessa saat oikeaa tietoa ja voit löytää uusia näkökulmia ja ratkaisuja tilanteeseesi. Tavoitteena on ennaltaehkäistä vakavien ongelmien syntymistä ja kasvamista. Tarvittaessa saat ohjausta muihin palveluihin.

Seksuaaliterapia on integratiivista lyhytterapiaa, joka mahdollistaa pelkkää neuvontaa pidemmän prosessin ja teemojen syvemmän tutkimisen.

Seksuaalineuvonta- ja seksuaaliterapiatapaamisissa vaatteet pysyvät päällä emmekä ole fyysisessä kontaktissa. Keskustelu on aina luottamuksellista ja voit halutessasi hakeutua neuvontaan nimettömänä.

Voit tuoda tapaamiseen juuri ne aiheet, jotka sinua puhuttavat. Mikään kysymys ei ole liian pieni tai tavallinen – eikä liian suuri, pelottava tai outo. Erityisosaamisalueitamme ovat mm.

  • harvinaiset fetissit ja mieltymykset
  • BDSM (esim. sadomasokismi ja valtaleikit)
  • parinvaihto-, swingerikulttuuri- ja ryhmäseksiteemat
  • sairaus, kipu ja seksuaalisuus (erit. Jouni)
  • miesten seksuaalisuus (Jouni)
  • sukupuolen moninaisuus ja transteemat (erit. Tiia)
  • itseä häiritsevät tai häpeää aiheuttavat fantasiat (Tiia)
  • seksi- ja erotiikka-alan työ, kaupallinen seksi

HUOM: Jos keskusteluapu ei tunnu riittävältä tai sopivalta välineeltä käsitellä pulmallisia kysymyksiä tai oppia uutta, voidaan neuvontaan tarpeen mukaan liittää valmennusta tai kehotyöskentelyä. Valmennussessiossa emme harrasta seksiä yhdessä, mutta valmentaja auttaa sinua kuitenkin kirjaimellisesti kädestä pitäen. Valmennussessio on neuvonnallinen, luottamuksellinen ja turvallinen tilanne.